Active 24 logotypeJag vet att jag skrev en post om Active 24 / Mamut för några år sedan och då var jag jäkligt irriterad. Det är nämligen så att Active24 är dom som har domänen Barahandtag.se som vi äger hos sig. Jag kommer ihåg anledningen till att jag var förbannad på dom första gången, dom svarar inte på mejl, dom svarar knappt i telefon och det spelar egentligen ingen roll för dom gör ingenting åt det man säger ändå. Tyvärr har den posten av någon anledning försvunnit. Men det är lika bra, för nu kommer här en till.

Sedan jag var irriterad första gången så har jag cirka 947 gånger tänkt ”Jag måste byta till något bra företag som BineroCitynetwork eller Loopia”. Som med så mycket annat man tänker på så har det inte blivit gjort, men nu, när vi ändå bygger om butiken så tänkte jag att nu gör jag det bara, sedan dess har jag försökt få tag i supporten på Active 24 via mejl och telefon och man kan utan överdrift säga att det inte har gått sådär jättebra, jag står inte och hoppar jämfota av glädje. Nej, jag har inget hår kvar på huvudet för jag har slitit bort allting i frustration över att ett företag så fatalt kan misslyckas med vad man än ber dom göra. Denna gången gällde det att få tag i authcode, epp-kod eller vad man kallar det. Den koden som gör att man kan flytta sin domän till någon annan, det har dom naturligtvis inte i sin kontrollpanel, precis som man inte kan ändra namnservrar manuellt, utan allt sådant måste man mejla in till supporten om. Det är naturligtvis en väldigt, väldigt dum idé att inte ha sådant tillgängligt så man kan jobba med sin egna domän, men visst. Men då får man ju faktiskt se till att bemanna sitt webbhotell med någon slags personal som är kompetent och i allafall är 1% serviceinriktad, men icke.

Nu har jag försökt få tag i Active 24 under två veckors tid, inget svar någonstans och ingen åtgärd från dom jag pratat med i telefon de två gånger ni har behagat svara men jag kommer inte ge upp. Vår domän Barahandtag.se skall flytta till ett annat boende om jag så skall flyga ner till England eller vart ni nu sitter för att personligen hämta ut koden så jag kan flytta domänen.

Active 24Att vara så extremt förbannad samtidigt som man läser detta på deras webbplats gör ju att jag någonstans i mitt raseri börjar skratta och gråta på samma gång. För jag kan för mitt liv inte förstå hur ett företag kan jobba så här, hur är det möjligt? Det borde ju rimligtvis inte finnas en enda kund i verkligheten hos dom, om det inte är så att Active 24 en gång i sin uppstart tog in sina 300 000 kunder för att sedan stänga ner alla sätt man kan kontakta dom på? För då kan ingen säga upp sina abonnemang hos dom utan alla är tvungna att fortsätta betala sina fakturor till världens undergång är här. Någon annan anledning till att företaget finns kvar kan jag inte se.

Förmånliga priser säger dom också på sin Om oss-sida. Tillåt mig småle, visst är dom billiga men det finns BETYDLIGT bättre webbhotell än Active 24 som tar mindre betalt och som faktiskt också levererar en service på topp-nivå. Dom tar också upp frågan ”Varför välja oss?” på samma sida och listar upp sex punkter som är helt befängda enligt mig. Enda punkten som egentligen skulle stå där är ”Don´t do it!” och ingenting annat.

Nu verkar det, tack vare Daniel på Loopia, som att koden äntligen är på väg. Den skall skickas till mig under dagen, STORT TACK till insatsen från Daniel och Loopia!

Uppdatering:

Koden kom efter bara någon timma och Loopia räddade mig denna gången, återigen, stort tack!