Lessmore, vad är det ni inte förstår?

//Lessmore, vad är det ni inte förstår?

Ser att jag får många träffar på just denna post och är ni missnöjda med Lessmore får ni gärna kommentera i kommentarsfältet nedan och berätta om ni har någon Lessmore upplevelse ni vill dela med er av.

lessmoreHar sedan ett par år tillbaka vart medlem hos en tjänst som heter Lessmore som har en bra affärsidé, dom gör avtal med stora företag som vi småföretagare kan ta del av mot en avgift. Smart och bra att ha. Har använt deras tjänster väldigt lite under senaste året och när fakturan kom meddelade jag deras medlemsservice att jag står över detta året. Från Lessmore fick jag då svaret att det fanns ett annat abonnemang som jag kunde ta, Lessmore har tydligen ett silverabonnemang som kostar lite mindre per år och så tillkommer det en transaktionsavgift per köp man gör istället. Eftersom jag trodde att man på Lessmore kunde läsa och förstå vad jag menar när jag skickar ett mail där jag skriver “Jag vill inte utnyttja era tjänster och avslutar därför abonnemanget hos er” så ignorerade jag erbjudandet som skickades. Detta var i slutet av maj.

Under de senaste veckorna har jag mottagit både kravbrev och inkassobrev från Lessmore och trots idoga försök att få dom att avsluta abonnemanget så får jag svar om att det inte går. Hur då inte går? Det är väl hos er på Lessmore som jag har abonnemanget och om inte ni kan avsluta det, vem kan då göra det? Jag förstår att ni på Lessmore har ett avtal där paragraf 7.2 säger att man skall meddela minst tre månader innan att man vill kliva av ert abonnemang. Jag förstår också varför ni skickar ut fakturan när det är en månad kvar på avtalet och man inte har en chans att säga upp det. Ni vill sälja och det vill vi alla. Men det ni måste förstå och som helt gått er på Lessmore förbi är att ni måste ha nöjda kunder även efter att kunden slutat handla av er, det är det som gör att ett företag får ett gott rykte och att saker börjar sälja sig självt.

Lessmore och deras dåliga rykte på internet

För även ni på Lessmore måste ju ha gott säljkursen där dom berättade att missnöjda kunder berättar för 10 personer och nöjda kunder berättar för 3 kunder. Enligt VD:n på Amazon.com har den siffran med hjälp av internet och sociala medier ökat cirka 2 500 ggr sedan internet, sociala medier och liknande blev populärt. I ert fall skulle det innebära att om jag vart en nöjd kund idag så skulle min mening sprida sig till ungefär 7 500 personer, synd att det inte blev så då spridningen av negativ publicitet för er på Lessmore nu kanske når 25 000 personer. Ni har ju inte direkt topplaceringen på vare sig Rejta.se: http://www.rejta.se/omdome/613507/Lessmore+Sverige+AB eller hos Reco.se http://www.reco.se/lessmore-sverige-ab där jag själv vart med och bidragit.

Jag vill verkligen att det skall gå bra för er på Lessmore eftersom ni har en bra tjänst. Men ni kan inte behandla kunder som skit, det går inte i längden och det slår väldigt lätt tillbaka på er genom blogginlägg som detta och sociala medier i allmänhet. Det blir inte bra helt enkelt. Har ni lite otur nu på Lessmore så kan det hända att det finns någon som läser detta och i sin tur länkar till detta inlägg, som i sin tur länkar osv.

Det blir inte bra helt enkelt.

By | 2011-07-13T10:57:44+00:00 juli 13th, 2011|Allmänt|23 Comments

About the Author:

Brinner som en molotov för e-handel och det mesta runt omkring. Kör E-handelsbyrån KLOTA och driver webbutiker i Barahandtag och KunGreb där vi säljer miljoners med handtag till kök, badrum, skåp & lådor varje år.

23 Kommentarer

 1. Tim Wiklund 2011-09-05 vid 10:42 - Svara

  Har samma problem med dem just nu. Trevligt att fler har det, det borde ju betyda nått tycker man 🙂

  • Anders 2011-09-05 vid 10:54 - Svara

   Ja, jag gjorde som så att jag gick ner ett steg till Brons eller vad det hette som inte kostar något och sade upp det samma dag. Nu slipper jag de fasta avgifterna och uppsägningen går ut om ett år och då kommer jag inte anlita dom någon mer gång. Det finns andra bolag som gör samma sak och som har kundtjänst med inställning på nöjda kunder. Dom blir det istället nu.

   • Tim Wiklund 2011-09-05 vid 12:09 - Svara

    Behövde du inte betala den fakturan för årsmedlemskap genom att göra så? Tror min ligger på 3700kr eller nåt sånt.

    • Anders 2011-09-06 vid 07:44 - Svara

     Jodå, den kommer man inte undan. Men dagen efter jag betalat ringde jag och sade upp det hela och drog ner det till brons, begärde skriftligt på det hela så dom inte hittar på andra dumheter nästa år.

  • Claes 2011-11-21 vid 20:04 - Svara

   Synd att man inte sökte på Google om Lessmore innan jag gick med.
   Är extremt missnöjd och deras erbjudande är i mina ögon fullständigt värdelösa.
   Det enda svar man får är som ni nämner nedan att uppsägningstiden är 3 månader och att man inte är medlem längre men att fakturan måste betalas!
   I mitt fall är det negativ avtalsbindning och det är ju inte tillåtet!
   Fortsätt med alla klagomål och skriv på nätet så måste dom lägga ner efter ett tag eller böja sig.

   • Anders 2011-11-25 vid 22:18 - Svara

    Tjänsten dom erbjuder är bra, problemet är deras syn på kunder och vikten av att ha nöjda kunder. Den biten missar dom helt och det är synd på en bra tjänst. Rent juridiskt tror jag dom är korrekta men det är inte det som är problemet utan synen på kunder och vikten av nöjda kunder. Men det är bara att härda ut, det finns liknande tjänster men med bra kundsyn. =)

 2. Petra 2012-01-30 vid 10:39 - Svara

  Sitter även jag här efter ett extremt negativt samtal med Lessmore alldeles nyss och hittar då till detta inlägg. Fakturan har f-datum den 25:e januari och de menar på att jag skall betala i runda slängar 3.000 kr för något jag aldrig utnyttjat och inte kommer att utnyttja heller. Det står inga datum för när medlemsskapet gäller på fakturan, mer än 1 år och loggar jag in kan jag inte komma åt någon kontoinformation eller historik. J….t skumt rent ut sagt, och vansinnigt dålig service. Tror jag skall länka upp detta från Facebook i varnings-syfte så kanske någon annan åtmistone slipper råka ut för samma sak! Jag hittar ingen dokumentation där jag gått med på att bli registrerad som Guld-medlem, vilket jag uppenbarligen är enligt dem.
  /Förbannad

  • Anders 2012-01-30 vid 12:57 - Svara

   Hej Petra,

   Roligt att se att denna posten lever vidare, även om det hade vart trevligare för oss småföretagare att ha en leverantör som inte håller på med tveksamheter. Precis som jag skrivit i min post så handlar det inte alltid om lagar och regler, det är ju ändå människor som sitter bakom och skall man leva länge som företag så är det ju bra om man försöker skaffa sig övervägande nöjda kunder. Lessmore verkar bortse från den punkten vilket framgår av kommentarer och poster på denna bloggen som ju inte är helt smickrande för Lessmore.

 3. Tommy 2012-08-26 vid 21:22 - Svara

  Har haft denna tjänst i bra många år nu men tror jag hoppar av vid nästa hållplats!

  • AndersIvar 2012-08-27 vid 08:10 - Svara

   Ja, Tommy. Jag önskar dig lycka till med att kliva av, se bara till att göra det i tid så du slipper betala för ett år extra.

   //Anders

 4. Sara Norén 2012-10-11 vid 09:27 - Svara

  Se till att få skriftligt svar på uppsägning. Sa upp mitt avtal för ett år sedan. Då jag försökte avsluta medlemskapet redan då. Nu ett år senare när uppsägningen skulle träda i kraft. Skickade de ut att jag nu var bronsmedlem. Som tur var hade jag sparat deras skriftliga svar om min uppsägning.

 5. Charles Gold 2012-10-12 vid 07:02 - Svara

  Jag har hört liknande historier från en av mina vänner som använt sig av Lessmore. “Oetiskt” var huvudanledningen till att han gick ur. Kort efter kom han i kontakt med Fraktnätverket som har ett fraktavtal liknande det Lessmore har.
  Han är iallafall sjuuukt sjukt nöjd, ni kan ju se efter själva;
  Fraktnatverket.se

 6. Sara Norén 2012-12-14 vid 12:56 - Svara

  Rekommenderar ingen Lessmore! Problem att gå ur Lessmore (precis som många av er)men har änrtligen kommit därifrån. Får fakturor nu 3 månader senare med extra avgifter. Så frakten med DHL som skulle kosta 49/paket kostar 120 kr!!

 7. Egenföretagare 2013-08-05 vid 19:25 - Svara

  Intressant det du skrev om spridningseffekten. Jag har varit inne på lessmore men har nu bestämt mig att titta efter andra avtal p.g.a av deras oseriösa rykte. Fundera på pluskontot? någon som har erfarenhet av dessa?

  • Anders Karlsson 2013-08-05 vid 19:29 - Svara

   Jag har ingen egen erfarenhet av dom men det jag har läst så verkar det fungera med bättre villkor än Lessmore har mot sina kunder iallafall.

 8. Filip Åkerberg 2014-02-13 vid 10:09 - Svara

  Har själv blivit lurad att prenumerera ett extra år för att jag inte sagt upp prenumerationen i tid. I efterhand har jag sedan fått kravbrev, påminnelser innan fakturorna gått ut. Jag är äntligen av med Lessmore nu men häromveckan trillade ett brev ner i brevlådan med en påminnelse om en faktura från början av 2013 på en frakt de säger jag köpt. Problemet är dock att slutavräkning är gjord och allt är betalt till Lessmore. Jag höjer ett varningens finger för att ens utnyttja någon av deras tjänster, det kostar mer än det smakar.

 9. Philip 2015-02-09 vid 13:48 - Svara

  HEllurad på deras jävla premeration, helt vannsine ! 4000kr FÖR NÅTT JAG INTE ANVÄNDER!

 10. Rafael Oliveira 2016-12-08 vid 17:11 - Svara

  Wow, I just cancelled my membership with Lessmore… I guess the same problem as most of you guys. I did not want to continue my membership, but the “automatic renew” is due in a few weeks and they said I need to put the notice 3 months in advance. What a scam!!!!! So now I have to pay 4500 kr for smtg that has not even started yet (a new membership). Interesting to see I am posting something here for an issue recurring from 5 years ago (last post)….. I just did a poor review on their Facebook page. I suggest you all do the same and spread the word, people use a lot more Facebook nowadays, it is a good way to hit them….

 11. Chris 2017-01-31 vid 19:55 - Svara

  Finns så många aktörer som erbjuder samma tjänst som Lessmore. Flera av dem är billigare OCH kör inte med den här uppsägningshetsen… Fortsätt sprid ordet om Lessmore!

  • Sofia von Porat 2017-02-07 vid 19:58 - Svara

   Sitter just och letar efter några bättre alternativ till Lessmore (är intresserad av bättre fraktavtal), har du tips på några bättre tjänster? Tack på förhand! 🙂

   • Anders Karlsson 2017-02-08 vid 21:31 - Svara

    Hej Sofia,

    Absolut, du har både E-handel Edge och Pluskontot som är både bättre och drivs av seriösa företag. Kör hårt! =)

   • Anders Karlsson 2017-02-08 vid 21:32 - Svara

    Hej Sofia,

    Det finns både bättre tjänster och seriösa företag. Ehandel.se Edge och Pluskontot är två av dom. Kör hårt! =)

 12. Bruno 2017-06-07 vid 12:42 - Svara

  Åkte också på Lessmore niten. Teknade avtal där de lovade att om jag inte tjänat in pengarna det kostade så skulle jag få tjänsten kostnadsfritt tills mina volymer gjorde att jag tjänade på det. När ett år gått och fakturan damp ner så hörde jag av mig och meddelade att jag inte tjänat mer än vad avgiften var och ville få fakturan avskriven. Svaret jag fick var att det kännde de inte till något om men de informerade mig att då jag inte sagt upp avtalet i tid så var jag fast i ytterligare ett år. Riktigt dåligt. Så sa upp tjänsten direkt men var ändå fast med den i ett helt år.

Lämna en kommentar