För mig har detta vart ett riktigt händelsrikt år, både privat och affärsmässigt för Get Global AB.

Året började med att jag tog över hela ägandet och driften av Kakadu Traders och min tidigare kollega fortsatte med annat. Det medförde skapandet av Get Global AB som företag då vi tidigare bedrivit e-handeln i vårt gemensamma kommanditbolag. Planen med butiken är att optimera den in i mikrometer detalj för att synas på alla de sökord som är intressanta, planer finns också på att bygga om och uppgradera butiken till en nyare version och starta e-handel i Norge, Danmark, Finland och på lite sikt Tyskland. Arbetet med sökmotoroptimeringen av sidan påbörjades på allvar i april i år och har fungerat riktigt bra vilket genererat en bra trafikökning över året som ni kan se på bilden nedan.

Google Analytics

 

 

 

 

I april fick jag ett ryck och satte upp butiken dinslips.se och köpte in ett litet lager av slipsar. Kul idé men jag insåg ganska tidigt att jag inte hade det fokus just då som ytterligare en butik behövde för att kunna göra den rättvisa så den såldes kort därpå.

I maj så översattes Kakadu Traders till Danska, Norska, Finska och Engelska och under det senaste halvåret har Danmark varit en betydande del av försäljningen, Norge en liten mindre betydande del och Finland en riktig flopp, den är numera inte aktiv längre heller. Under Q3-Q4 översattes butiken till Tyska, något tidigare än planerat och har idag inte fått mer fokus än just översättningen, mer om det under 2012.

I december  förvärvades så Barahandtag.se som är den första av planerna på att under 2012 införskaffa fler butiker med dropshipping som modell.

2012 kommer under hela första halvåret för Kakadu Traders handla om Tyskland där vi skall vara starka i sökmotorerna när säsongen drar igång första augusti där. Även Danmark och Norge skall få sig en rejäl genomgång när det gäller placeringar inför hösten, mycket arbete som skall göras under Q1 och Q2. Barahandtag.se skall få lyfta ordentligt och plocka en mängd förstaplaceringar i sökmotorerna, det finns mycket att placera sig på när det gäller kökshandtag och knoppar. Bara alla mina manuella 301:or jag fått göra den senaste veckan slår igenom så kommer det bli alldeles utmärkt och ge en bra grund att börja jobba med.

När det gäller det externa arbetet med sökmotoroptimering för andra företag räknar jag med att det kommer fortsätta i liten skala under första halvan av 2012 och det finns planer på att göra någonting större med delen av företaget under senare halvan av 2012 men det får jag återkomma till senare under året. Nya hemsidan på www.getglobal.se lanserades i November och är helt inriktad på de tjänster jag erbjuder andra företag.

Jag är som sagt också på jakt efter fler e-butiker med dropshipping som modell och skulle det vara så att ni någon gång springer på en e-butik som jobbar med modellen dropshipping som skall säljas eller som bara kan vara intressant så hojta till mig här eller på @AndersIvar på twitter.