Så är det, det är till och med så att de nya köparna tog över för mer än en vecka sedan och har kommit igång mycket bra. När jag pratar med den nya ägaren så får jag känslan av att han tycker han gjort en bra affär vilket glädjer mig, jag är också helt säker på att han gjorde det. Och jag med. Anledningen är att min energi, min kärlek och min glöd för butiken efter alla dessa år falnat och då är det bättre att lämna över till någon som är mer hungrig på butiken än vad man själv är.

Det ger mig möjlighet att stenhårt satsa på de nya målen som jag har för 2014:

  1. Barahandtag skall upp på en omsättning om minst 150 000 kr per månad (cirka 100 000 kr idag)
  2. Kutts skall omsätta minst 100 000 kr per månad efter årskiftet 2014/2015
  3. När mål 1 är uppnått händer något mycket intressant som jag återkommer med när det målet är uppnått

Barahandtag unika besökareHur skall vi då fixa detta? För det kommer ju inte ordna sig av sig självt som det verkar. Steg 1 blir att jobba ännu mer med SEO för Barahandtag samtidigt som vi kommer lägga mer pengar på onlinemarknadsföring generellt. Testa mer banners, testa optimera Adwords ännu bättre, helt enkelt mer och bättre av allt. Tittar vi lite närmare på besökstrenden från i somras till nu så tycker jag den pekar åt rätt håll och det är åt det hållet vi skall fortsätta. 600-800 unika besökare om dagen skall gå att klämma in i den där lilla butiken innan det börjar bli trångt, det tillsammans med ett konstant A/B-testande för att inte tappa utan snarare öka konverteringar kommer blir ett dagligt inslag i mitt liv till hösten.

För Kutts är det en liten annan spelplan, det är en ny butik som måste få bygga lite förtroende hos onkel Google och byggas på med både innehåll, riktigt grymma produkter och en stor portion SEO som skall trycka upp den i toppen inom kort.

Man kan sammanfatta att det är sådant här jag tycker är roligt, utveckla butiker, fintrimma siffrorna vilka siffror det än må vara och jobba med detaljerna som i slutändan kan göra den stora skillnaden.

Japp, då sprayar vi på oss skinnstället, tränger på oss hjälmen, för nu kör vi!