Vill du tag i ett bra, svenskt företag som öppet erbjuder dropshipping till alla så finns alla företagen i denna posten. Listan nedan består av de fem största:

1.
2.
3.
4.
5.

När ni läser igenom dessa företag, vilken känns såhär vid första ögonblicket som er favorit?

Jag får ofta frågan mejlade till mig, den brukar se ut ungefär såhär:

Hej Anders, jag läser din blogg och den är jättebra och inspirerande. Det är så att jag tänkte starta upp en webbutik och letar efter en droppshipping jag kan använda. Har du något tips på någon?

Svaret är som jag sagt innan:

dropshippingTyvärr finns det inga svenska företag som öppet har en policy för att sälja via e-handlare med dropshipping och därför skall du lägga ner spåret att av en slump springa på någon som annonserar ut detta, det kommer nämligen inte hända. Den rätta vägen att gå är att först bestämma dig för vilken produkt eller vilken inriktning du skall ha på butiken. När du väl kommit så långt, först då är det dags att fundera på vem som skall leverera produkterna till dina kunder.

Har dom den produkten eller den kategorin med produkter som du vill sälja? Okej, bra. Då är det bara att kontakta och sälja in dig själv, din idé och visa hur driven du är och vad dom som leverantör kommer tjäna på att jobba ihop med dig med dropshipping.

Så här är det

Det finns inga bra företag idag som automagiskt erbjuder grymma produkter med bra marginal och dropshipping, du måste själv hitta de eller den leverantör du vill ha, dels för att dom har produkterna som du vill ha men som också har samma synsätt på kundhantering, leveranstider och liknande. Ni måste båda två vara motiverade för det som skall göras, annars kommer det inte fungera.

Var öppen med att det troligtvis inte kommer säljas hur mycket som helst första tiden så från början kommer deras insats troligtvis att behöva vara lite lägre och att det är ett bra sätt att växa företaget utan att satsa massa pengar på ett bräde, en bra leverantör ser potentialen i dig och din idé om den är bra och då är det bra att köra. Fördelen med att det eventuellt kan ta lite tid att få upp volymerna för dig innebär för leverantören att denna inte behöver anställa tre personer på lagret omedelbart som ni påbörjar ert samarbete, det ger trygghet och möjlighet att växa i lagom takt.

Läs gärna min post ”Egen webbutik – Den enkla guiden” för mer tankar om att starta din första webbutik.