första söndagen i septemberI morse skickade jag ut en liten tweet med en frågeställning kring om idag var dagen då svenska folkets e-handelsvanor återgår till det normala. Och det var precis vad som hände. Under sommaren har jag sett ett helt annat mönster på när och hur människor e-handlare, vilket jag skrev om här, men nu kan jag säga att det är tillbaka på normalt läge igen. Normalt läge för oss är att söndagar är den största shoppingdagen tätt efterföljd av måndagar och tisdagar så på onsdag vet jag med säkerhet om det gått tillbaka till normalläge. Oavsett så tycker jag att vi nu, 45 dagar innan julhandeln drar igång, bestämmer oss för att första söndagen i september är den dagen när sommarens shoppingvanor är slut och allt återgår till det normala.

Som e-handlare så gillar jag mönster, mönster som går att följa gör mig trygg och när saker och ting inte är ett mönster som jag inte kan följa så blir jag lite nervös och orolig. Man börjar kolla positioner i sökresultat, gör en extra genomgång av Adwords för att kolla så man inte fipplat till något där, börjar mäta konvertering på ett sätt man inte kan mäta konvertering på och så vidare. Så det är med ganska stor glädje jag idag ser ett trendbrott som jag hoppas kommer hänga kvar tills på tisdag för att bekräfta min teori.

Med andra ord kan vi sammanfatta denna dagen som en bra dag försäljningsmässigt även om den inte är slut ännu.

Utöver detta så har det vart en helg med extremt mycket arbete, den första konverteringsanalysen från CROBono.se har gått ut till kund och vinnaren av en gratis SEO-analys, Sliceanddice som säljer köksknivar, har fått sin analys i helgen också.

Känns helt enkelt som det är en del cirklar som slutits under helgen. Bra, då går vi helt enkelt bara in i en ny vecka med ny styrka och tar nya tag.