I onsdags körde vi igång Klarna Checkout på Barahandtag och jag tänkte som vanligt dela med mig av siffrorna och kommer naturligtvis hålla mer än ett öga på hur det påverkar framför allt två saker. Det ena är total konvertering naturligtvis, med andra ord hur många av det totala antalet besökare som handlar av oss och det andra är hur kassan konverterar. Hur kassan konverterar mäter jag genom att kolla hur stor del av kunderna som går in i kassan som också väljer att slutföra sitt köp hos oss. Jag mäter med Google Analytics och kikar alltid på rullande 30 när jag jämför och mäter.

Såhär såg siffrorna ut i onsdags för 30 dagar bakåt:

  • Total konvertering: 2,15%
  • Konverterande kassa: 51,41%

Konverteringstunneln som jag byggt för handtagsbutiken ser ut som nedan när det gäller kassan:

konverteringstunell

 

Tanken är att skriva ett inlägg till om 30 dagar för att se vad det är för skillnader mellan min gamla kassa med Klarna och Klarna Checkout och sedan följa upp det hela med ett inlägg om tre månader då man har lite mer tillförlitlig statistik. Känslan är att den nya kassan med Klarna Checkout är klart enklare för kunden att hantera i och med att det är så mycket mindre saker att fylla i för dom flesta men vi skall se hur det hela utvecklar sig.

Skillnaden rent utseendemässigt på en vanlig kassa med Nordisk E-handel och en kassa med Klarna Checkout med samma lösning av webbutik ser ni nedan:

gammal kassa

 

Ovanstående kassa är den som är på våran tyska handtagsbutik och det är den ”gamla kassan” eftersom Klarna Checkout bara finns i Sverige.

ny kassa

Och här är den nya Klarna Checkout-kassan som vi nu kör på den svenska butiken sedan den 13/3.

Det kommer mer uppdateringar efterhand gällande implementationen av kassan och resultatet av detta, vi hoppas att konverteringen kommer gå rakt upp i taket så klart!