Har nu tagit bort och lagt ner den norska och finska delen av butiken, det har helt enkelt visat sig vara omöjligt att göra affärer med norska kunsumenter som liten småspelare. Att få kunden att handla har vart relativt enkelt, jag tror att vårt produktsortiment till mångt och mycket tilltalar en norsk publik. Det har inte heller vart hutlöst dyrt att skicka dit så där har det inte heller vart några problem. Men att få paketen att komma fram, not so enkelt. Flera paket har blivit returnerade där kunden inte fått någon info om att paketet legat på deras postkontor för avhämtning. Och då börjar det roliga.

Vid en retur för ett ej uthämtat paket så returneras paketet tillbaka till oss vilket är brukligt. Utöver att den lilla pälsmössan eller oljerocken skickas tillbaka så får vi dessutom betala massa konstiga skatter, tull och liknande, trots att paketet bara varit inne och vänt. Med andra ord så har det som skickats inte använts eller på annat sätt kommit ut i det norska samhället. Jag kan ha viss förståelse för att man som land inför tull och liknande på varor som importeras (dock inte tycka om det) men att man skall betala tull för ett paket som aldrig hämtats ut tycker jag är helt sjukt.

Så mitt enkla råd till lilleputte-e-butiken, ge dig inte in i Norge om du inte har precis stenkoll alternativt att du säljer typ säkerhetsnålar som inte blir kontrollerat av tullen. Det är inte värt det!