Vår äldsta butik som kom igång i någon form vid årsskiftet 2007/2008 heter ju numera BrandByNature och efter vårt påtvingade domännamnsbyte så presterar den butiken inte särskilt bra. Jag har inte heller haft tiden som behövs för att få ordning på den igen tidigare men med ett bra resultat i handtagsbutiken nu så skall klädbutiken upp på banan igen och jag kommer skriva om det på samma sätt som innan. Med tanke på att butiken inte presterar särskilt väl idag så kommer datan inte vara lika tillförlitlig som den var i handtagsbutiken och de närmsta månaderna kommer vi lägga allt jobb på att få upp konverteringen för den butiken samtidigt som vi skall jaga in mer trafik.

I handtagsbutiken så fick vi en förbättring på minst 11% för konverteringen i kassan när vi införde Klarna Checkout, att då inte göra det på vår andra svenska butik är ju bara korkat. Dock har BrandByNature en lite annorlunda målgrupp, vi har äldre kunder än i de andra butikerna och den största delen av försäljningen sker norr om Stockholm, det vill säga Norrland. Eftersom vi kommer jobba med konverteringsoptimering för hela butiken så kommer inte dessa posterna fokusera på Klarna Checkout bara men vi kommer naturligtvis redovisa de effekter som konverteringen i kassan får. KCO skall in på BrandByNature på tisdag om allt går som det skall.

Lite siffror. När vi nu kör igång denna övningen så startar vi med en total konvertering på extremt låga 0,67% och en kassakonvertering på 21,88% vilket också är horribelt dåligt och så här kan vi naturligtvis inte ha det.

GA för BBN

 

Vi kommer inte bara att arbeta med konverteringen utan kommer också göra ett större arbete när det gäller sökmotoroptimeringen för att få in mer trafik där vi idag endast ett fåtal dagar detta året kommit över 100 besökare. Hade vi haft en konvertering på 10% så hade det räckt hur långt som helst men med en konvertering på 0,67% så förstår ni hur illa ställt det är, en butik som i slutet på förra året drog in över 100K per månad. Det är också därför vi vet att det finns folk som gillar våra grejer och vi vet att vi kan sälja oljerockar, skjortor, hattar och mycket annat, vi har gjort det förut och vi skall inom kort göra det igen.

Tidvis när man hamnar i en sådan situation så blir man rätt sugen på att bara lägga ner butiken och satsa på något annat, samtidigt vet man att produkterna går att sälja och man inser att man gör något fel, i mitt fall har jag inte lagt den tid som behövs för att få igång butiken igen.

Men det blir det ändring på nu!