BrandByNatureYepp. Vår klädbutik BrandByNature är till salu till rätt köpare för rätt pengar (tänk sexsiffrigt). Och en högsäsong för butiken lurar runt hörnet!

Det är en butik som vi startat och drivit sedan 2007 och ni som följer mig vet att det har gått upp och ner. Innan domäntjafset vi hade så sålde butiken för över 100 000 kr per månad och vi har bra marginaler på produkterna så det var en riktigt, riktigt bra affär. Idag ligger omsättningen på cirka 30 000 kr per månad, mitt största problem är att butiken inte fått tillräckligt med kärlek det sista året, all min tid har gått åt till Barahandtag först och främst och för en tid sedan så köpte vi in och byggde upp Kutts som skall bli riktigt bra.

Vi hinner inte med att utveckla butikerna som jag vill och om sanningen skall fram så har mitt intresse falnat något för butiken, jag brinner inte för den längre på samma sätt som jag gjort innan och därför säljer vi den om vi hittar rätt köpare.

Det handlar som sagt om en butik som vart med i olika former sedan 2007, det började med en enkel webbplats där man som kund 2007 fick fylla i ett besvärligt formulär som mejlades till oss och hade man lite tur så fanns produkten på det tyska lagret där alla produkterna finns och kunde skickas någorlunda snabbt. Idag är det en fullfjädrad webbutik där vi jobbar med både konverteringen och att synas i sökmotorerna någorlunda vettigt, men det finns mer att göra för den som vill lägga manken till.

Upplägget är dropshipping, det innebär att man själv inte sitter på något lager utan att när ordern kommer in i butiken skickar/lägger man ordern direkt till leverantören som packar och skickar paketet direkt till din kund. Butiken är den som har all kontakt och alla skyldigheter mot kund men du slipper sitta på lager, packa och hålla på. Nackdelen med dropshipping om det nu skulle finnas någon sådan är att man inte har exakt kontroll på lagret och man har inte heller detaljkontroll på hur försändelsen och de bitarna går till. Men i min värld som ni vet så väger det upp det mesta.

Idag är butiken återförsäljare för två varumärken, bägge leverantörerna finns i Tyskland vilket gör det hela enkelt, ingen moms och tull och andra jobbiga delar.

Det handlar om försäljning och kundservice

Naturligtvis kan vi skönmåla och hålla på, men för att göra det hela enkelt så handlar det om följande saker: försäljning och kundservice. Vårt sortiment med australienska oljerockar är unikt, troligtvis Sveriges bästa urval på oljerockar för kvinnor och män. Utbudet av hattar i butiken är inte fullt, det finns mer att plocka in om man har kärleken till det och det finns även en del andra produkter som vi inte plockat in i butiken men som borde vara där. Men oljerockarna är där pengarna ligger idag, marginalerna vi jobbar med idag är samma för både oljerockar, väskor, hattar och en hel del annat men det vi blivit kända för är just oljerockarna och det är där det finns pengar att göra. Men glöm inte bort att det mesta av det hela handlar om försäljning och att erbjuda kunderna en riktigt bra servicenivå, det är det man tjänar pengar på långsiktigt!

Butiken rent tekniskt ligger hos Wikinggruppen och är relativt ny, vi bytte till plattformen i slutet av 2013 och det fungerar riktigt bra, så bra att det är där våra andra butiker också ligger idag och kommer troligtvis ligga kvar en bra stund framöver.

Och ha ingen jätteillusion om att jag kommer vara tillgänglig 168 timmar per vecka för att svara på massa frågor, självklart skall man ha en bra överlämning och se till att allt fungerar men glöm inte bort att anledningen till att vi säljer är för vi skall satsa tid på de andra butikerna. Ja, självklart svarar jag på frågor och hjälper till i den utsträckning jag kan, precis som jag alltid gör, men det ingår inte 2000 timmars konsulttid vid en eventuell affär, ok?

Om intresse och pengar finns, dra ett mejl till [email protected] så tar vi det därifrån. Annars kan du hoppa över det.