Har vart lite tyst från mig på alla håll de senaste månaderna, varken haft ork eller lust att twittra eller blogga. Fokus har helt och hållet legat på att få ordning på konverteringen för Barahandtag.se och Kakadutraders.se, man ser några förbättringar än så länge men det finns fortfarande ordentligt med potential kvar för att det skall bli riktigt bra.

Tankemässigt med e-handeln så ligger fokus detta året på att komma helt rätt med konverteringssiffrorna för både handtagsbutiken och Kakadu Traders. Den danska och tyska versionen av handtagsbutiken ligger ute och det tickar in någon order här och där, men inget arbete förutom SEO utförs på dessa. Tanken är att när den svenska butiken har hamnat rätt på konverteringsprocenten och den är ”färdig” så implementerar vi samma saker i Tyskland och Danmark och kör på även med dessa och kommer då arbeta aktivt med alla delar för dessa butiker med. Men just nu så fortsätter vi med länkbygge i maklig takt för dessa butiker.

2012 blir med andra ord ett år med fokus på att konsolidera den spretiga struktur som är bland butikerna just nu. Vi satsar på de två butikerna som faktiskt ger lite avkastning idag utan en alldeles för stor arbetsinsats och skall trimma dessa till riktigt bra pengamaskiner, när det är klart så tar vi dom andra butikerna och trollar om dom så dom förhoppningsvis får samma konvertering som de svenska butikerna. Sen då? Tja, kanske skall vi sätta upp en handtagbutik för varje land i hela Europa för att senare ta över världen?

Nja, den som lever får se men går allt som det skall och vi får ordning på konverteringssiffrorna så kan senare halvan av 2012 bli ganska avgörande för framtiden. I slutet av sommaren skall vi ha riktigt bra positioner sökmotormässigt även för de danska och tyska butikerna, jag ser egentligen bara ett enda hot nu och det är just konverteringssiffrorna, dom måste förbättras för att det skall vara lönt och meningsfullt att hålla på.