Jag är säkert inte ensam om att inte kunna snickra Facebook-sidor till företag, ej heller applikationer till densamma. Men jag har hittat en liten tjänst som bygger just en Facebooksida enligt eget önskemål. Tjänsten heter Pagemodo och är gratis för en Facebooksida men har man fler sidor så går det att få för en rimlig månadskostnad. Gratisversionen har reklam men inte så mycket att det stör med det priset enligt mitt tycke och vill man inte ha reklamen kan man köpa en av de tjänster som kostar en liten men överkomlig slant.

Pagemodo ger ganska stor möjlighet att styra designen på din Facebooksida och det finns massor med mallar att välja mellan som du sen kan snickra om så dom blir som du vill ha den. Jag har noterat att det finns ett flertal liknande tjänster men jag tyckte att denna var den absolut enklaste men gav samma möjligheter att anpassa Facebooksidan så som jag ville ha den. För att kolla på den simpla sida jag gjorde till min butik Barahandtag.se så finns den att kika på här.

Personligen ser jag Facebooksidan som en förlängning för butikens varumärke och använder främst sidan för att bygga förtroende för butiken och dela nyheter med de som följer Facebooksidan. I butiken har jag en Facebookplugin som visar antalet likes för butikens Facebooksida och min tro är att det är en viktig del i att ge kunderna en trygghet att det finns andra människor som tycker om butiken. Just nu är det alldeles för lite likes på sidan och målet är att inom ett par månader ha 200+ användare som gillar oss, innan dess tror jag inte att mitt syfte med Facebooksidan uppnås.