Jisses. Man kan säga att jag har många riktigt roliga projekt på G just nu och skulle hälften av dom gå i lås så kommer det här att bli ett riktigt, riktigt spännande år. Jag ser med stor tillförsikt fram emot hur 2012 kommer att utvecklas för egen del och hoppas kunna pyssla heltid med det jag gillar, och dessutom kunna tjäna pengar på det. Hade vart sjukt kul. Fokuserar väldigt mycket nu på att inte lägga alla äggen i samma korg utan sprida ut mig själv på ett antal olika projekt för att sprida riskerna så mycket det går.

Dels är det ett par samarbetsprojekt som drar igång ganska snart och jag funderar på att tidigarelägga lanseringen av Kakadu Traders i Tyskland med tanke på hur dålig respons det vart i Norge och Danmark hittills. Dessutom funderar jag på att stänga ner Norge för det är så extremt struligt med returer och byten från Norge. Förra veckan fick jag en oljerock i retur från Norge som kostade mig 480 kr i tull och moms och liknande och då skall jag skicka en ny till kunden dessutom. Snacka om backaffär och frågan är om det lönar sig i längden att hålla på så. Frågan är om man får med sig Klarna på en resa till Tyskland också och hur mycket är Tyskarna pro faktura? Är Tyskland ett stort fakturaland eller är det bara kort som gäller där, eller postförskott?

Peter Höjman som bloggar på nolingo.se skrev igår ett väldigt intressant inlägg om ”Entreprenörens moment 22” som diagnostiserar mina senaste 6 månader ganska väl, man kör och kör men det släpper liksom inte riktigt. Danmark och Norge är inte den succén som jag hade hoppats på ännu, jag är medveten om att det inte har gått särskilt lång tid där men ändå, det borde gett mer än det har. Att dessutom både Norge och Danmark är svåra länder att få in faktura på trodde jag inte heller men kort är solklart överrepresenterat i båda länderna, typ 98% av alla ordrar går på PayPal. Varför är dessa länder så svåra att få faktura att fungera på? Jag tycker att det borde kännas självklart fördelaktigt att välja faktura om det fanns som alternativ om jag skulle handla något i en obskyr webbshop i ett annat land, då vet jag ju att jag inte behöver betala något om jag inte får något, enkelt, eller hur?