#nes13Under torsdagen och fredagen förra veckan (30-31/5) så deltog jag på #NES13 som är den hashtag vi använder i samband med denna konferens, och det var en riktigt bra meet-up vill jag påstå. Det finns flera delar i ett sådant arrangemang som är viktiga och roliga på olika sätt. Den största delen av tiden ägnas åt att bli inspirerad vilket är en jäkligt viktig del i det hela. Det händer ju mer än en gång om året att man som liten e-handlare funderar på om man inte skall ta och bli präst eller liknande istället för att slita som ett djur varenda dag, år in och år ut. Så inspirationen är den absolut viktigaste delen för min del att åka på sådana saker och jag får inspirationen från flera håll.

Dels från alla de lysande stjärnor som Sara Wittbom lyckas plocka upp på scenen (och hon själv), chefer från stora företag som använder e-handel som en av sina kanaler för att sälja och små chefer som mig själv som driver en eller flera webbutiker och som lyckats bra. Bägge delarna är väldigt inspirerande, storbolags-cheferna berättar om saker och tar upp saker som ofta inte rör sig lika ofta i en mindre e-handlares hjärna och det behövs, för förhoppningsvis finns det en framtid för oss allihopa. Den andra delen är att träffa the peeps, folket som alltid delar med sig, som själva har mindre eller medelstora butiker och som mer eller mindre sitter i samma situation som man själv gör. Denna gången hade jag den stora äran att träffa e-handlarna jag twittrar med om dagarna, människor som man får fråga om hjälp och som man själv gärna hjälp när det behövs och jag listar de trevligaste bekantskaperna jag fick däruppe, finns det någon inbördes ordning i listan tro?

Per Nilsson

Dan Nilsson

Rikard Westberg

Simon Saneback

Daniel Parsan

Elin Samsioe

Peter Höjman

Martin Kiland

Mattias Pihlström

Fredrik Lennström

Katrin Lundgren

Detta är alltså människor som är aktiva på twitter och mer eller mindre enbart pratar e-handel vilket är ruskigt intressant. Så vill ni ha bra flöde så börja följa dessa och lär dig en massa om e-handel. Efter idogt påpekande från Fredrik Lennström om att han inte finns med på listan så har jag nu lagt till honom också. Fredrik är en mycket fin och trevlig person som bidrar med mycket till oss e-handlare så ni bör följa honom också. Och jag skall erkänna att det inte var att han hörde av sig med gråten i halsen som fick mig att lägga till honom utan en minnesförlust inatt när jag skrev inlägget.