brandbynatureIgår släppte vi ut BrandByNature.com på grönbete. Det handlar om en norsk butik för de kläder, hattar och oljerockar vi säljer på BrandByNature.se sedan 2007. Men det är inte första gången vi är i Norge, fram till slutet på 2012 så hade vi en multispråksbutik på kakadutraders.se som även hade en norsk del och norrmännen handlade faktiskt en del där så nu återupptar vi den stafettpinnen igen. Jag ser på Norge med en skräckblandad förtjusning, det positiva är att norrmännen har bra med pengar, handlar för mer pengar per köp än vad svensken har plus att dom har vanan inne från olika betalsätt såsom Klarna och kort av olika slag. Det som skrämmer mig däremot är returerna som kommer från Norge så jag hoppas verkligen att folk köper rätt storlekar där, eller att dom handlar så mycket så vi har råd med allt vad en retur från Norge innebär när man inte har företag eller filial där.

Vi använder Contentor för alla våra översättningar av butiker och vi har kommit ner i så effektiva tider för att sätta upp en kopia av en butik på ett annat språk så vi kan få det flygande på fyra dagar mer eller mindre om man bortser från avtal med Klarna och andra leverantörer som brukar användas. Men det ger oss möjligheten att väldigt kostnadseffektivt prova nya marknader utan för stor insats och detta är verkligen ett test för vår del. Butiken är inte 100% klar, vi har saker kvar såsom finlir med översättningarna som skall korras och fylla på med mer content på ett antal sidor. Det som kvarstår sedan är sökmotoroptimering, konverteringsoptimering och en stor förhoppning om att eventuella returer inte skall äta upp vår vinst.

Fördelen med att på fyra dagar kunna sätta upp en ny butik är att vi kan testa och skala butikerna på ett effektivt sätt, vi jobbar mer eller mindre bara med en leverantör för varje butik och dels blir leverantören glad om vi lyckas sälja mer genom att gå in i andra länder utan att det för den delen blir så mycket merarbete för vår del. Dropshipping och att ha leverantörerna med på detta gör helt enkelt att man kan hålla en hög effektivitet och testa sig fram utan stora investeringar vilket helt är min melodi.