Sökes: E-handelsjobb
Finnes: Konceptutvecklare e-handel

Konceptutvecklare e-handel? Vad är det? Om jag hade fått en tia för varje gång någon ställt den frågan hade jag varit rik idag, eller i alla fall betydligt rikare. Utbildningen i Uddevalla var den första e-handelsutbildningen som startades i Sverige, redan hösten 2010. Själv började jag hösten 2012 och tog examen i våras. I årets ansökan har de passat på att byta namn på utbildningen – Ehandelsutvecklare heter den istället. Jag gillar det namnet mycket bättre, inga större frågetecken där inte! Ni får gärna kalla mig E-handelsutvecklare om det känns bättre än Konceptutvecklare e-handel men allra helst vill jag att ni kallar mig Emmie.

Varför ska man som e-handlare anställa mig? Under utbildningens gång har jag fått lära mig om vad man ska tänka på innan man startar en e-handel samt hur man ska driva försäljning när ehandeln väl är igång och allt där emellan. Om man nu ändå har tänkt att nyanställa någon kan det ju vara bra med någon som redan är mycket väl insatt i e-handelsvärlden och dess vindlande gångar!

Väl på plats kan jag se över företagets alla kanaler och få dem att fungera i synergi. Jag kan också fungera som projektledare eller webbstrateg alternativt ha koll på nya trender i aktuellt affärsområde. Jag kan analysera och förbättra din affärsidé eller kanske företagets logistik. Jag kan kartlägga företagets marknad eller konkurrenter alternativt ta fram en strategi för de sociala medierna. Ja, som ni förstår så fick jag till mig mycket relevant kunskap under min utbildning!

Mina skolkamrater som idag återfinns inom e-handelsvärlden jobbar exempelvis som Ehandelsansvarig, Online Marketing Coordinator, Online Marketing Specialist, E-handelsrådgivare, Grafisk formgivare och mycket annat. De finns på välrenommerade företag som till exempel LaRedout, Intersport, Nordisk E-handel och Sharespine. Detta tycker jag visar på utbildningens kvalitet!

Så passa på – här är jag! Kvinnan med den fenomenala e-handelsutbildningen samt IT-bakgrunden. Hör av er om ni går i tankarna på nyrekrytering eller om ni bara vill snacka lite ehandel.

emmie niklassonTwitter: EmmieNiklasson

LinkedIn: http://se.linkedin.com/pub/emmie-niklasson/57/56a/b17/

E-post: [email protected]

Jag vill passa på att tacka Anders Karlsson för att jag fick skriva det här lilla inlägget på hans blogg. Jag älskar hjälpsamheten inom e-handelsvärlden!

God Jul och Gott Nytt e-handelsår!