I förra veckan införskaffade jag mig en ny webbutik genom att förvärva www.barahandtag.se. Vi säljer kökshandtag på nätet och skall ge oss på att vara den leverantör som erbjuder störst sortiment, bäst pris och dessutom ge en riktigt god service till våra kunder, helt i Get Global AB:s anda.

Det finns dock delar i e-handeln som jag inte uppskattar riktigt lika mycket som andra delar och att uppdatera en butik med produkter är en av dessa delar. Jag har under ett antal timmar under julhelgen ägnat mig åt att lägga in mer än 200 produkter i butiken med pris, mått och allt annat roligt man kan tänkas behöva när man köper kökshandtag. Som tur är så har man twitter och alla kamrater där som förgyller timmarna man spenderar vid datorn så att dom iallafall blir uthärdliga. Julen har dock vart en riktigt rofyllt tid och jag har faktiskt haft tid att ägna mig åt båda barnen en hel del, till och med en heldag med grabben blev det på juldagen, inte helt vanligt med en 16-årig son!

Appropå något helt annat så spelade vi julklappsspelet hos päronen på julafton, det har vi aldrig gjort förut. Det var brutalt roligt även om man lärde sig en del på hur man skall bete sig inför julklappsspelet nästa år. Felet vi hade gjort detta året var dels att både jag och tanten visste vad vi hade köpt för julklappar och skulle vara med i julklappsspelet och dels att vi hade för få julklappar per skaft. Jag tänkte här bjuda på en genomgång av hur julklappsspelet fungerar och vad man skall tänka på:

Vad behöver man?

– En tärning och en klocka med nerräkningsfunktion, typ en äggklocka eller whatever.

Hur spelar man?

– Varje deltagare i spelet bör ha med sig en eller två julklappar (beroende på hur många som är med). Är det under 10 personer som spelar så rekommenderas två julklappar per person och är det över 10 personer som skall spela julklappsspelet så räcker det med en julklapp per person. Beroende på ekonomi hos deltagarna skall det vara ett jämt värde på julklapparna, vi körde 50-100 kr per julklapp.

Okej, men hur fungerar själva julklappsspelet?

– Man lägger alla julklappar i en stor hög på bordet man sitter runt efter att man bestämt vilken/vilka siffror som skall ge rätt att ta en julklapp. Sedan börjar man slå tärningen och det går laget runt tills alla julklappar är slut. Den som får det nummer man bestämt skall ge en julklapp får välja en valfri julklapp av de som ännu inte är tagna. När alla klapparna är slut så startar man en omgång på någonstans mellan 15-30 minuter där man gör samma sak igen, bestämmer en siffra som skall ge rätt till en julklapp, men skillnaden denna gången i julklappsspelet är att den som får siffran får ta ett paket från valfri motspelare och så håller det på tills tiden tar slut. I bästa/värsta fall så kan en person stå med alla paket när tiden rinner ut eller så är klapparna utspridda bland deltagarna, julklappsspelet kan gå hur som helst. Efter detta så bestämmer man om man skall gå en runda till i julklappsspelet eller om det är slutspelat. Oavsett vilket så skall klapparna nu öppnas.

Bestämmer man sig för att spela vidare i julklappsspelet så finns ett sista moment som kan vara ganska roligt och det är att man bestämmer ytterligare en tidsram på 15-30 minuter och spelar en omgång till, dock ser man nu vad varje person har eftersom alla julklappar är öppnade och kan man lugnt roffa åt sig de julklappar som man faktiskt vill ha.

Julklappsspelet var riktigt roligt och är det så att ni vill ha lite roligt utan tomten så kan jag varmt rekommendera julklappsspelet! Behöver du dessutom roliga prylar till ditt julklappsspel så finns det en mycket bra butik för detta!