I stallet av nischade butiker så har ytterligare en butik nu kommit in i värmen hos oss på AndersIvar. Det handlar om butiken som sedan 2010 har namnet Rakathuvud där man säljer hårtrimmers och hårklippare av riktigt hög kvalitet samt tillbehör till dessa. Man jobbar med kända kvalitetsmärken som Moser som är ett av de märken som de som har hår som profession använder och vi kommer fortsätta i samma anda, erbjuda produkter av riktigt hög kvalitet med en riktigt hög servicenivå, precis som vi gör i de butiker vi redan kör idag.

Köpet blev klart torsdagen den 5/6 och redan första dagen lyckades det ramla in en order. De tidigare ägarna har inte haft tiden att lägga för att göra den riktigt bra och valde därför att avyttra butiken, vilket generellt är ett smart drag om man inte hinner ta hand om och utveckla saker och ting som man vill. Kikar ni på butiken så inser ni att det finns mycket att göra för att få upp den på fullt spett, det finns mycket att jobba med när det gäller både sökmotoroptimering och konvertering även om vi redan första natten ordnade en del av det som gick snabbt att ordna.

Ni som följer mig här vet att vi har en särskild inriktning, nischade butiker som använder dropshipping har under åren blivit vår grej, och denna butiken är inget undantag. Men vad kommer vi göra med den då?

Jo, vi kommer inom en månad eller så presentera en helt ny butik, även denna med vår kära leverantör Wikinggruppen som levererar plattform och vi kommer samtidigt att genomföra ett namnbyte på butiken. Tanken är att vi skall utveckla sortimentet ordentligt jämfört med idag, vi skall jobba med ett mycket bredare sortiment som inte bara riktar sig till de som har eller vill ha ett rakat huvud. Vi kommer sikta in oss på allt som har med hår att göra, allt från skägg och hårtrimmers till locktänger, hårblåsar och reservdelar till dessa, alla produkter med varumärken och kvalitet som frisörerna själva använder, riktigt bra grejer med riktigt schyssta priser.

Vi håller som bäst på att designa upp den nya butiken, chansen att den kommer skilja sig en hel del från nuvarande design är ganska stor och vi håller på att se över vad och vilka produkter vi kan erbjuda kommande kunder. Fram tills att design och den nya butiken är lanserad så kommer vi utveckla Rakathuvud.se minimalt och enbart jobba med snabba, enkla förändringar som gör skillnad, vi kommer exempelvis ta in Klarna Checkout under nästa vecka för att erbjuda en riktigt bra betalningslösning och titta över de enklaste förändringarna när det gäller sökmotoroptimeringen, men så mycket mer än så blir det inte.

Hur hela byggnationen och flytten från den gamla domänen till den nya gick till kommer jag blogga om på Citynetworks blogg när allting är klart och där siktar jag som sagt på slutet av juni för att kunna ge er alla detaljer om vad vi har gjort och hur vi har tänkt.