Jag tror att min inställning om att uppdatera en webbutik är ett hårt och tidskrävande arbete har räddat mig från att fullständigt sjunka ner och dö, för det var precis så jobbigt som jag trodde. Man blir helt enkelt väldigt bekväm med att ens butik fungerar och att allt flyter på och man drar sig in i det längsta för att pilla på saker som fungerar. Men nu var jag tvungen, skall jag kunna expandera så måste jag uppdatera till en senare version och den jag hade började kännas buggig och instabil.

Men förutom hårt arbete och väldigt mycket tid på att få allting efter uppdateringen så följer det ett par mycket vettiga fördelar:

  • Det blir en mer tydlig och förståelig struktur bland språk och valutor
  • Vi kan köra canonical
  • Vi kan erbjuda Klarna även till Norge och Danmark
  • Bättre möjligheter med Smart Cache och komprimering som snabbar upp butiken rejält
  • Redirect till rätt språk och valuta med hjälp av IP

Sen finns det en del fördelar som jag som e-handlare får men som kunderna inte ser:

  • Bättre statistik i Backoffice
  • Mycket bättre struktur bland moduler och tillägg
  • Bättre integration med PayPal

Sen tycker jag att den grafiska biten som vi gjorde om lite blev ganska så rejält mycket snyggare än den tidigare versionen, tydligare flaggor och lite mer sociala media interaktioner. Vi ni kika närmare på butiken så finns den här: Kakadu Traders

Uppdateringen var nödvändig och hela systemet är betydligt snabbare och stabilare än innan. För er som funderar på att starta e-handel eller skall byta system i befintlig e-handel kan jag verkligen rekommendera Prestashop. Och har ni frågor så hjälper jag gärna till, jag är ingen kodare men har under årens lopp fått en viss förståelse för hur det hela fungerar. Hjälper i och för sig gärna till med vilka frågor som helst när det kommer till e-handel, har i allafall lyckats bygga upp lite kunskap kring e-handel under de senaste fyra åren.

Har vart extremt dålig på att hålla mig uppdaterad på både Twitter och Facebook de senaste veckorna, det har vart fullt ös för att få upp och igång nya butiken och det finns fortfarande en del buggar som jag måste fixa, men jag skall försöka komma tillbaka där också. Läskigt hur snabbt man trillar bort från ett så snabbt forum som Twitter om man inte hänger med men ibland får man prioritera.