Nej, men vi ger ju inte upp?Jag har under de senaste två månaderna arbetat rätt mycket för att få vår nya sajt Barahandtag på banan, jag vill utan överdrift säga att jag faktiskt lagt riktigt mycket tid på det, riktigt, riktigt mycket tid och kraft faktiskt. Och det blev bra, riktigt bra om jag får säga det själv. Som väntat tappade vi en del på en del sökningar så den totala synligheten har gått ner något men å andra sidan har vi kommit upp en del på de riktigt viktiga sökfraserna och kunnat plocka igen en del där. Men oavsett så känner jag mig för tillfället (efter en veckas semester) tom på energi, slut på idéer och lite smått orkeslös för att driva på, piska vidare och orka hela vägen för att ta den förbannade handtagsbutiken till den plats där den borde vara. Trött, slut och lite smått förtvivlad.

Samtidigt så går oljerocksbutiken bra och det verkar som vi plockat upp det tapp som vi fick i samband med att vi var tvungna att byta domän och det är ju naturligtvis roligt.

Tyvärr så har den tyska handtagsbutiken råkat ut för vad som kallas Penguin 2.1 på grund av SEO anno 2012 som fungerat väl på den fram tills nu, Google snärjer åt filtren och gör det svårare att lyckas på marknader där konkurrensen är stor och det är svårt för en liten spelare som oss att komma in utan att ha ett bra historyrecord att luta oss emot.

Jag specar här upp sex anledningar och orsaker till hur man kan tömma sig helt på energi och ork:

  1. Ha en webbplats eller webbutik som du byggde SEO åt enligt anno 2012 och inte åtgärdat
  2. Byt plattform för att förbättra allt och bli mött av en serie nya problem (inte oväntat men nog så dränerande på energi)
  3. Jobba jävligt hårt, jävligt länge och jävligt intensivt med något du tror på men som inte håller
  4. Gräv riktigt djupt och gräv länge i Analytics och Adwords tills du tror du hittat sanningen innan du inser att den är fel
  5. Läs om alla andras framgångar och tro att du är med dom. Det är du inte.
  6. Kom på bra idéer som du vet fungerar, lansera stort och vänta tills ingen ser dom.

Detta är mitt bidrag till samhället idag, allt efter en veckas hyffsad ledighet där jag samtidigt insett att frånvaro inte på ett enda sätt påverkar en verksamhet inom e-handel positivt, utan det blir bara rappakallja av saker man inte kan sköta riktigt bra på daglig basis. Inte heller detta är någon överraskning, men samtidigt finns det någonstans en målbild där man sitter lugnt på en strand i Copa Cabana med en fet cigarr och bara tittar på medan dollarsedlarna rullar in på ens konto.

Eller inte. För man ger ju aldrig upp.