Ni har tidigare sett mina delvis nedsättande men korrekta iaktagningar av Shopitoo och det e-handelssystem som dom tillhandhåller. Några brister har vart att dom inte hade stöd för friendly-URL vilket gjorde det omöjligt att köra på den egna .se domän som butiken är avsedd för. En annan var att deras interna system för att hantera 301 och 302 bara delvis fungerade.

Under de senaste tre veckorna har jag skickat otaliga mail till deras support med frågor av olika karaktär och jag tycker fortfarande att dom behöver arbeta med nivån på sin kundservice, speciellt den svarstid som är på ärenden man skickar in. Men jag måste ändå ge Shopitoo en klapp på axeln för jag tror att de löst nästan alla mina problem som uppkommit under tiden, 301 och 302 är ordnat i deras interna system och det fungerar faktiskt riktigt bra nu. Ett av problemen med deras 301 tidigare var att när man övergick från sin egen domän till den SSL-domän som Shopitoo-kräver för kassan (man kan inte köpa egen SSL för att använda) så tappade varukorgen alla artiklar som fanns däri vilket inte är så bra, men det är som sagt löst nu. Även friendly-URL ordnade dom skyndsamt när jag påpekade att detta måste finnas tillgängligt för att man skall kunna bygga en vettig webbutik tillsammans med att dom själva uppgett detta när Jajja gjorde sitt SEO-test på olika e-handelslösningar.

Idag har dom också gjort en uppgradering av systemet, det mesta ser bra ut. Det enda som oroar mig och som jag har kontaktat supporten om är att mina nyhetsartiklar jag skrivit är borta, inte så bra om dom inte kommer tillbaka men jag hoppas att dom sitter och jobbar med uppdateringen i detta nu.

Sammanfattningsvis så är jag (just nu) nöjd med Shopioo och tycker faktiskt att systemet är rätt OK. Men sitter du och skall öppna en helt ny butik så är rekommendationen att gå med ett annat system, jag skulle inte välja detta om jag skulle bygga upp denna eller någon annan butik från grunden.