test

Jo, snabba ryck blev det i samband med att vi fick veta att vi inte längre fick använda domänen www.kakadutraders.se som vi jobbat med under många år för den butiken. Anledningen var helt enkelt att dom har påbörjat ett arbete med att städa upp i varumärket och att dom inte ville ha återförsäljare som arbetade direkt på deras varumärke som domän. Och jag har förståelse för tankarna dom har men jag gillar dom av naturliga skäl inte, en domän man jobbat med i många år får en rätt skön styrka att jobba med.

Men, som alltid annars så är det ingen mening att sitta och gråta över spilld mjölk och det var meningslöst även denna gången. Så efter att jag gråtit i fyra timmar så började ett hyffsat snabbt arbete med att hitta ett nytt namn till butiken och målet var att hitta ett namn som funkar överallt, även internationellt. Anledningen till att vi vill ha det internationellt är att vi har sålt en hel del till Danmark och Norge tidigare och vi vill av naturliga skäl fortsätta sälja dit. Men nu kommer vi göra en satsning på riktigt i Tyskland också, som för övrigt är Kakadu Traders största egna marknad i Europa.

Valet av webbutik föll även denna gången på Nordisk E-handel, mestadels för att jag känner mig hemma i det systemet och att man kommer åt koden så man kan mekka lite själv vilket är rätt trevligt. Nackdelen hanteringsmässigt är att alla butikerna kommer hamna på egna domäner, en för varje land, men det får vara okej så.

Namnet på de nya butikerna är BrandByNature och vi är som sagt igång med den svenska butiken sedan i fredags (28/12 2012). När den butiken är helt klar så blir det att be NE att kopiera över den till de andra domänerna och sedan öppnar vi Danmark, Norge och Tyskland och börjar jobba med dessa. Vi har alla översättningar klara för samtliga språk så det handlar egentligen om att bygga upp den svenska butiken helt och hållet och sedan kan det hela gå ganska snabbt, vi räknar med att det hela skall vara klart innan februari är slut. Vi hade ju även tyska översättningar sedan tidigare men min tro är att vi kört fast en hel del för alla marknader förutom den svenska i och med att vi haft .se domän för alla språk tidigare. Nu med egna domäner för varje land så kommer vi ha ännu bättre möjligheter att lyckas.

Något annat som är positivt med hela händelsen är att vi nu med enkelhet kan plocka in andra varumärken i butiken och vi har redan ett nytt varumärke på väg in i butiken, vi hoppas detta kommer vara helt klart innan januari är slut. Så det är inte bara kass att vi åker på detta påtvingade domänbyte, det kommer med största säkerhet leda till att vi kan bredda och utveckla butikerna ännu mer, både med fler produkter och utvecklas mer i de länderna vi skall ha närvaro. Under tiden vi väntar på en ny logotype så har vi valt att köra något riktigt luddigt och varumärkesförstörande som logotype, säkert inte så smart men ändå.