google+I början av Maj så skrev jag ett inlägg om ett socialt medie-expriment där jag behövde hjälp med att få fler följare till Barahandtags Google+ sida. Anledningen var att jag ville få till så att vår Google+ sida syntes vid varumärkessök i sökresultatet, där man alltså enbart sökte på ”Barahandtag” som sökord. Hittills har jag inte lyckats, jag har inte gett upp, men anser det ändå som ett misslyckande så här långt, så lång tid skall det inte ta att få till det. Jag anser mig helt enkelt återigen besegrad av den store sökmotorguden Google.

Jag har dock läst mig till en massa om det och det skall enligt vad jag vet inte krävas mer än en tydlig sammankoppling mellan butiken och deras Google+ sida samtidigt som du skall ha varumärkesstatus hos Google, vilket butiken har haft länge. Jag har tydliga kopplingar mellan butiken och Google+ sidan, men både widget och länk så där kan inte problemet ligga, jag har också sett många andra som har mindre antal personer som cirklat och som har betydligt mycket mindre inlägg, till och med ett par stycken som inte har något inlägg på sin Google+ sida överhuvudtaget men ändå har rutan vid varumärkessök och detta tycker jag är riktigt knepigt.

Under testperioden har vi inte vart särskilt aktiva utan bara velat göra inlägg när vi har haft något vettigt att säga, anledningen är helt enkelt att vi inte vill spamma de som ställde upp och cirklade oss för att vara en del i testet, dock talar ovanstående för att aktiviteten inte har någon större betydelse som jag ser det. Är det någon av er som har koll på vad som saknad, varför vi inte lyckas med detta tilltag? Jag börjar bli tom på idéer förutom att fortsätta vara aktiva på Google+, kanske i en större utsträckning än vi är idag. En av anledningarna till att jag är intresserad av detta är att jag tror man kan bygga en del trust till Barahandtag genom att ta upp en större del av sökresultatet vid en varumärkessökning än man gör annars och trust är viktigt ur många synvinklar för alla som gör affärer på nätet. En förhoppning om en ökad konvertering och CTR står naturligtvis också med på listan över saker som skulle kunna påverkas av ett lyckat införande av detta.

Jag passar även på att tacka de av er som följer oss och hjälpte till på andra sätt!