Har egentligen inte alls tid att skriva detta inlägget men Twitter är alldeles för begränsat så jag får spy ut det här istället. Det här med startavgifter, hur fan är det möjligt? Jag har idag skickat ut förfrågan om det finns något företag som vill tjäna pengar på min onlinebusiness genom att vara de som hanterar kortbetalningarna i butiken. Nästan alla har svarat hyffsat snabbt men på varenda jävla offert så står det en post som heter ”Startavgift”. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig betala en startavgift för någonting i hela mitt liv, och inte heller i mitt företags liv.

  • Kanske skall jag börja ta 5 kr för att någon vill titta på min butik? Jag menar, det kostar ju att ha den igång och så.
  • Och kanske skall jag föra upp en månadsavgift för de som registrerar sig? Jag måste ju ha butiken någotsånär uppdaterad och eventuellt skicka ut ett spam-mail till dom någon gång ibland.
Jag blir så trött. Baka in det i priset till lilleputt-handlaren så jag slipper irritera mig så in i hela helvetet på alla avgifter och skit. Jag förstår om man sitter med CDON-Group att det kan vara intressant för deras Controller att sitta och räkna på olika avgifter men 80% av era kunder omsätter inte mer än en miljon per år och hatar ”Startavgifter”. Jag förstår att ni också skall tjäna pengar, det skall vi alla. Men det gör ni på det vi säljer och är det så att vi inte säljer något så kostar vi er knappt ett öre och räcker inte det så fimpa avtalet med oss om vi inte säljer.
Skall ni komma in i matchen eller?
Pungt. Basta.