Satt igår och trimmade butiken i vanlig ordning, har lätt blivit rutin på det nu, att man sitter och nittygritty-pillar och försöker tweaka varenda liten rad och varenda funktion. Men igår bestämde jag mig för att nu är det färdigtweakat för en stund, skall försöka hålla mig månaden ut och bara se vad som händer om jag inte sitter och pillar hela tiden, bara ta hand om kunderna och ordrarna, inget mer. Stop, punkt och basta. Lägger man ihop hur mycket tid man lagt på e-butiken de senaste tre åren så kan man ganska snabbt räkna ut att det är … …  många timmar. Minst 3 000 timmar iallafall. Men nu skall jag låta det vara.

Nu blir det fokus under ett par månader på lite andra projekt jag håller på med och Kakadu Traders får helt enkelt pausa lite. Det skall bli riktigt skoj att jobba med det andra en stund och få ett avbrott. Jag vet att jag definitivt inte är ensam om att ibland känna sig riktigt mätt på sin butik eller sina butiker men hur gör ni andra för att få upp gnistan igen och återfå motivationen? Det var till och med så att jag sa till chefen hemma igår att jag kanske skulle göra mig av med butiken (vilket jag inte kommer göra). Men jag har aldrig haft en enda liten tanke på det innan men nu kom den, lite läskigt faktiskt. Det har visserligen vart ett extremt slitsamt år och utvecklingen som skett hittills detta året är helt grym med mina mått mätt, både i besökare, köpare, sökmotoroptimeringen och den nya butiken. Riktigt nöjd med allt det, men ändå liksom.

Samtidigt är jag lite sugen på nya projekt hela tiden, kollar efter intressanta ideér, projekt och uppslag som gör att man utvecklas så det verkar som tur är bara vara ”nuvarande-butiks-genen” som är lite slokörad, resten av gubben verkar det fortfarande lite krut i iallafall, alltid lite att hurra över.