Igår var det så dags, äntligen har jag fått tag i ett nytt tema som är byggt efter Prestashops senaste version och som skall funka bra. Jag har kontakt med en person i London som kan snickra lite CCS och liknande så hon hjälpte mig att snickra ihop ett nytt tema. Tanken är inte att ändra utseendet utan att få ett fungerande tema till senaste versionen av Prestashop.

Klockan 21.00 igår så stängde jag butiken (efter att ha sålt för 10 000 kr under dagen!) och det var inte utan att det var lite nervöst innan. Som vissa av er vet så har jag ju försökt uppdatera butiken till senare version ett par gånger tidigare men det har alltid slutat med att jag fått backa det hela. Denna gången var förutsättningarna lite bättre även om det strulade till sig lite på vägen. En uppgradering av Prestashop går till så att man laddar upp en clean installation och fyller på med filer som är anpassade för just denna butiken, såsom bilder, teman, mailtexter och liknande. Sedan kör man en installation som binder ihop det hela med den befintliga databasen och sedan fyller man på med moduler för olika funktioner man vill ha i butiken. Moduler har jag använt för flera olika saker men de viktigaste modulerna för mig är Klarna, Payson och PayPal, utan dom blir det liksom ingen bra butik…

Det man skall göra INNAN man uppgraderar sin butik är att kolla att dessa vitala moduler faktiskt stöder den version som man uppgraderar till, det gjorde inte jag. Så när vi till slut började få något sånär ordning på utseendet märker jag att endast PayPal-modulen fungerar, med tanke på att jag säljer på 80% faktura är det mindre bra men med hjälp av lite olika forum, fulmeck och pyssel fick jag vid 01.30 inatt igång både Klarna och Payson i butiken igen.

Saker man lärt sig:

* Kontrollera att de moduler som är viktiga för dig fungerar för den version du skall uppgradera till

* Ta backup, ta backup, ta backup

* Ge sig aldrig!

Anledningen till att jag nu var tvungen att uppgradera är att vi från och med idag erbjuder faktura för Norge och Danmark också och för att jag skulle få detta att fungera var en uppgradering tvungen. Dessutom var butiken så svajjig innan att det räckte att jag tittade på koden för att den skulle börja strula.

Kolla gärna in butiken här och ge feedback.