Får väl säga att utvecklingen för Barahandtag.se under de fyra veckor jag ägt butiken har vart ganska lyckosam. Under de två första veckorna ägnade jag egentligen all tid åt att bygga upp butiken med content, artiklar och ordna med systemet Shoptioo så bra det går att få det. Senaste två veckorna har jag arbetat ganska aktivt med marknadsföringen och det har gett resultat, dock är vi långt från färdiga. Vi har placeringar att plocka på cirka 20 sökord/fraser som skall lyftas upp till första platsen för att vi skall kunna minska marknadsföringen via Adwords och plocka affärer som vi gör i den andra butiken, helt på organiska sökträffar. Det är först då det blir ett självspelande piano på en helt annan nivå än när man skall marknadsföra för några hundralappar om dagen via Google Adwords.

Efter att ha arbetat i Shopitoo med ordrar under ett par veckor måste jag säga att jag faktiskt börjar gilla systemet, inte supporten och det runt omkring, men själva systemet är inte helt galet. Jag tycker till exempel att köpdelen faktiskt är rätt okej även om jag skulle vilja kunna anpassa en del i den och göra den mer personlig till exempel. Nu när ordrarna börjar komma in så upptäcker jag ännu mer att Klarna saknas i integrationen, Paysonfaktura fungerar men man kan inte göra tillägg eller andra förändringar varken i systemet eller på Paysons sida.

Skall vi stoltsera med lite streck om utvecklingen på besök så har ni kurvan nedan, man ser ganska tydligt när Adwords dundrade igång och jag har senaste sju dagarna fått ett antal hundra besökare en vägen. Tittar man på Adwords så har jag ett CTR med snitt på 10,91% under veckan vilket jag anser vara okej. Konverteringen i butiken ligger på 1,9% under veckan vilket är väl lågt, men det finns som sagt mycket att göra med innehållet för att få det att konvertera bättre och det är en lång process att fylla alla artiklar med vettiga produkttexter, det vet ni handlare som läser.

 

 

Skulle vi få in Klarna på Barahandtag.se så skulle vi nog få bra fart på affärerna, hoppas att Klarna och Shopitoo snart har en överenskommelse som funkar!