wikinggruppenJapp, Wikinggruppen är nu officiellt placerade i facket för ”Riktigt bra leverantörer” i min bok. Dom har tidigare legat placerade i facket för ”Bra leverantörer” men åker nu upp ett steg till i hierarkin och hamnar på översta nivån. Det är inte helt enkelt att hamna där, sådär rakt upp och ner när jag tittar i det översta facket så ser jag bara GFD och Klarna sedan tidigare i det facket så det är inget fack man helt slumpmässigt hamnar i. Vad är det då som gjort dom förtjänta av denna eminenta placering?

Man hamnar inte i denna gruppen om man inte har gjort ett antal saker väldigt bra, det går alltså inte att hamna här med en snabb quickfix. Som jag skrivit tidigare så var jag väldigt nöjd med hur dom hanterade överflytten från Nordisk E-handel för både Barahandtag och BrandByNature, dels hur dom löste designerna för de olika butikerna men även hur lyhörda dom var när det gäller funktionalitet jag ville ha eller behövde för att förbättra det ena än det andra. Och nu har dom gjort det igen, denna gången med Kutts.

För det första så är jag riktigt, riktigt nöjd med designen på butiken efter den mall som jag gav dom, den var minst sagt torftig för att uttrycka sig milt. Sen jobbar dom på snabbt som sjutton med att få designen på plats och är som vanligt väldigt lyhörda för när jag kommer med alla mina ändringar i sista minuten, ”Den prylen skall vara där istället”, ”Flytta logotypen 2 px till höger”, ”Gör den grå färgen lite mindre grå” osv, ni som har mig som kund vet att jag allt som oftast är en riktig pain in the ass att jobba med. Dessutom så kontaktar programmeraren mig efter att jag vart inne och pillat sönder lite delar av CSS och gör mig uppmärksam på den sak jag missat, deras generaldirektör är inne och testar olika funktioner, tar kontakt med mig och vill ha lite feedback på lite nya funktioner dom har fört in. Jag är nog i och för sig ganska tacksam att testa nya funktioner på, jag är ganska duktig med feedback på saker som kan göras bättre men är inte heller helt kass på att ge beröm när man gör ett bra jobb.

Detta inlägg är beröm för att Wikinggruppen har gjort just det, ett bra arbete, fler gånger om.

Att ha en bra leverantör för sin webbutik om man beslutar sig för att gå den vägen vi gjort, att hyra en lösning, är så oerhört mycket viktigare än man kan tro. Till en början när man startar upp så är det mycket som är samma och man tänker väldigt mycket på varje hundralapp det kostar per månad. Nu är inte Wikinggruppen på något sätt den lösning som kostar mest, dom är relativt billiga, men jag tycker man får jädrigt mycket för pengarna man betalar genom att hyra en webbutik hos dom. Generalrådet jag kan ge när man skall öppna en ny webbutik är, håll i pengarna och bind inte upp dig i för långa avtal men snåla inte för mycket heller för det kommer kosta dig betydligt mer i både pengar och slit när du kommer igång och behöver utveckla extra funktioner och lösningar för att få till det på det sättet du vill.