Har precis kikat igenom och jämfört appen för Google+ på Android vs. iPhone och det finns en hel del för och nackdelar med bägge. Den är naturligtvis inte färgad av att jag själv är Androidnörd utan helt ren från sådant.

iPhoneappen stoltserar med ett snyggare gränssnitt när man kollar sina cirklar och är mer tydlig vilka personer som ligger i vilken cirkel i din Google+. Där har Android en del att jobba med, inte alls så tydligt med vilka personer som ligger i vilken cirkel och iPhonen var lättare att mekka med sina cirklar än vad det är i Androiden. Sen har dom missat två ganska vitala saker på iPhonen, dels kan man inte dela på ett smart sätt och det som jag tycker är det sämsta är att man inte kan styra vilka cirklar man vill läsa, inte bara skicka till. Här är Androiden bättre, du kan visa vilken cirkel du vill läsa i och för mig som ÄNTLIGEN fått ett bra tänk runt cirklarna så är det bättre. Dock fattas det i Androiden att man kan sätta vilken cirkel som skall default när det gäller läsning, den startar alltid med ”All circles” och så får man göra en swipe för att komma rätt.

Sammanfattningsvis så har båda apparna lite kvar innan dom är fullgoda. Appen för iPhone kom ju nyss så man kan hoppas på en snabb uppdatering med lite förbättringar, Androidappen uppdaterades förra veckan, dock inget jag märkte någon förbättring av.