SEO folk att följaListor är populära på många sätt, dels bidrar dom till att fler personer än tidigare intresserar sig för personerna i listan men det är också ett klassiskt och populärt länkbete. Det här är naturligtvis inget länkbete utan bara en lista med fina människor som är klart värda att följa inom den svenska SEO-branschen. Det finns fler men jag tror jag fick med min topp-10 här utan inbördes ordning.

De personer jag tar upp i listan är personer som bloggar och som finns på twitter och är aktiva inom den svenska SEO-branschen på ett eller annat sätt. Alla jobbar inte som konsulter men har ett stort kunnande inom sökmotoroptimering som dom utnyttjar på ett eller annat sätt, antingen genom att man konsultar, driver egen låda eller som anställda på ett företag någonstans i världen där man jobbar med SEO på ett eller annat sätt. Jag har med länk till deras blogg och till deras twitterprofil och alla är härliga, fina människor som du bör följa om du vill lära dig eller på annat sätt är intresserad av sökmotoroptimering.

Alla delar heller inte min syn på hur sökmotoroptimering skall utföras på bästa sätt men debatt, tester och ifrågasättande är nyttigt och i de allra flesta fall riktigt kul, annars blir det inga diskussioner, man utvecklar inte sitt eget tänkande och man stannar själv av i sin utveckling.

 

Simon Nyström

Twitter: @simonnystrom
Blogg: http://simonnystrom.com/

Håkan Persson

Twitter: @cyberworker
Blogg:http://www.sokmotoroptimering-seo.se/

Magnus Bråth

Twitter: @alfamagnus
Blogg: http://brath.se/blogg/

Nikke Lindqvist

Twitter: @nikkelin
Blogg: http://www.lindqvist.com/

Philip Blomsterberg

Twitter: @pblomsterberg
Blogg: https://sökmotoroptimering.se/

Victor Kaugesaar

Twitter: @kaugesaar
Blogg: http://kaugesaar.se/

Krisofffer Wedholm

Twitter: @kriwe
Blogg: http://www.wedholmab.se/blogg/

Aaron Axelsson

Twitter: @standardaaron
Blogg: http://aaronaxelsson.com/

Jonas Grenfeldt

Twitter: @grenfeldt
Blogg: https://panang.se/blogg/

Urban Grotherus

Twitter: @urbalill
Blogg: http://www.urbalill.se/blogg/
 

Ovanstående är som sagt en hög med fina människor med ett stort fokus på sökmotoroptimering och många av dom är mycket aktiva på twitter men glöm för allt inte i världen att lägga till deras RSS-flöde i din läsare och dela de bloggposter som du läser hos dessa personer. Förutom att du får en fin aura runt dig om du gör det så kan du snappa upp både ett och annat om SEO på vägen och därmed lyckas ännu bättre på webben med vad du nu håller på med.