Bildresultat för slackIbland när man sitter hemma på kammaren och arbetar så kan det kännas lite ensamt. Det här har vår branschkollega Philip Blomsterberg tagit fasta på och bestämt sig för att lösa. Det finns idag en del olika forum för att snattra sökmotoroptimering, ett är Facebook och gruppen #svSEO där jag tycker du också skall gå med. En annan kanal är hashtaggen #svSEO på twitter som från tid till annan bjuder på både nyheter, diskussioner och popcorn.

Det finns en mängd professionella SEO-folk ute i vårt avlånga land och tanken är att försöka samla så många som möjligt av SEO-intresserade på en plattform som är mer live än de kanalerna som finns idag. Bolla tankar, problem, dela nyheter, diskutera med högt till tak eller bara ställa en fråga och få snabba svar. En SLACK helt enkelt.

Detta är inget försök att skapa en ny #elite (om någon nu kommer ihåg det) utan alla är välkomna, e-handlare, SEO-folk och folk som är intresserade av SEO på ett eller annat sätt. Personligen älskar jag chattfunktionen mer än något annat, snabba frågor och snabba svar utan massa lull-lull i de flesta fall. Nu finns det såklart en risk att det blir lite lull-lull framåt fredagseftermiddagen i kanalerna kanske om man vill vara med på det också såklart.

Så hur gör jag för att joina?

Lägg ett mail till [email protected] eller hugg tag i han på twitter på @pblomsterberg och säg att du vill vara med i den coolaste SEO-slacken i svensk historia så ordnar han det.