googlestädning-sökmotorstädningVad innebär sökmotorstädning eller googlestädning som det också kallas?

Kärt barn har många namn brukar man säga och i det här fallet så handlar det om två ord med samma betydelse. Sökmotorstädning är alltså samma sak som googlestädning och det handlar om att ta plats i sökresultatet med sitt varumärke eller den viktiga sökord/sökfras man jobbar med så att andra, eventuellt negativa sökresultat tvingas ner till andra sidan i sökresultatet eller ännu längre bort. På det sättet kan ditt företag hålla koll och jobba aktivt med hur ert varumärke syns i sökresultatet, något som idag när mer än 90% av den svenska befolkningen använder en sökmotor regelbundet är väldigt viktigt.

Vi hjälper företag med googlestädning

Är du företagare som behöver hjälp med sökmotorstädning så hjälper vi dig med detta, vi jobbar inte med privatpersoner utan enbart med företag. Anledningen till att man behöver hjälp att städa i sitt sökresultat kan vara olika, det kan vara någon missnöjd kund som skriver om er i negativa termer eller en före detta anställd som hänger ut er på internet. Oavsett vad anledningen är så går det nästan alltid att putta ner de negativa sökresultatet till andra sidan vid en sökning, det finns speciellt svåra fall där det skulle kosta så mycket och ta sådan tid att det ibland helt enkelt är enklare och mindre kostsamt att byta företagsnamnet istället.

Vad kan jag själv göra för att sökmotorstäda mitt företagsresultat?

Det finns en hel del man kan göra på egen hand internt inom företaget för att putta ner de negativa sökresultaten och det handlar i alla fall om att själv ta mer plats på webben. Har ditt företag en webbplats? Då kan man jobba mer med den och jobba med sökmotoroptimering för denna så den blir bättre och starkare och på så sätt kommer högre upp i sökresultaten om den inte redan har förstaplatsen. Annars kan man alltid jobba mer med enskilda sidor på webbplatsen, börja blogga, aktivera sig i en del sociala medier och mycket annat. Men skall du lyckas med det på egen hand så får du vara beredd att lägga en del tid på det för annars kommer du inte att lyckas.

Möjligheten att lyckas är begränsad om man bara gör en engångsinsats, oftast krävs det löpande arbete av er som kund efter vi är klara med vår del av städningen. Det beror på att sökresultaten är färskvara och skall man hålla eller ta en bra position så krävs det en regelbunden närvaro på de platser du valt att arbeta, använder du sociala medier som ett medel i din googlestädning så krävs även här att du är aktiv för att du skall ha en möjlighet att synas.

Vi hjälper som sagt företag med sökmotorstädning och att städa bort graverande sökresultat från Google men man skall vara medveten om att googlestädning är något som tar tid och att det kostar pengar. Man skall också ha med sig att när det gäller sökresultat så finns det aldrig några garantier, det är Google som äger sökresultaten och de kan göra precis vad de vill med detta, det vi kan bidra med är kunskap och insikt i hur sökmotorer fungerar och vilka åtgärder som kan hjälpa till att få ert varumärke på grön kvist i sökresultaten igen. Vår taxa startar på 10 000 kr för att se över ett projekt och komma med förslag på åtgärder för att trycka ner de negativa sökresultaten, vill ni sedan att vi utför det arbetet så tar vi betalt per timma.