Ingen som läser det här har väl missat den förbannade fågeljäveln? För egen del så har jag åkt på två smällar, en som inte stör mig så mycket och den andra kan vi alltid reparera. När det gäller getglobal.se så har den mer eller mindre försvunnit ur index från att ha haft rätt hyffsade positioner på ett antal sökord, inget jag jobbade så aktivt med men hade en okej placeringpå ett eller ett par sökord. När det gäller handtagsbutiken så är det inte lika farligt, tappade några 1:a platser som blev 3:e platser istället och tappade några 6-7:e placeringar som blev 10:e istället. Ingen större fara på taket, det går att reparera.

Mitt egentliga bry är egentligen att förstå varför den ena eller andra sajten har påverkats. Att det skall vara en uppdatering som premierar webbplatser med bra innehåll verkar alla vara överens om, men vad är bra innehåll? Är min enda MFA-sida om att låna pengar en bra sida med bra innehåll? Jag skulle inte vilja påstå det, jag skulle till och med kunna sträcka mig till att den faktiskt är rätt usel, den är byggd för ett enda syfte, att hamna högt upp hos Google så folk kan knappa in sig där för att sedan lockas att klicka på en annons som ger mig 10 kr per klick och den får föga uppmärksamhet på daglig basis. Men den webbplatsen har inte påverkats alls, den ligger kvar och rasslar in en slant här och där och lullar på som ingenting hänt.

Men för första gången är jag faktiskt lite förbryllad, vid alla andra uppdateringar som Google gjort så har man ganska snabbt förstått vad det är som hänt, vilka ändringar som dom genomfört och hur man eventuellt har påverkats men så är det inte i detta fallet för min del. Jag har förståelse för varför en butik som handtagsbutiken tappar ett par placeringar även om jag i detta fallet inte ser att det är någon webbplats med högre kvalitet som har gått om mig. Webbutiken är tunn i innehåll, produkttexterna är minst sagt undermåliga i SEO-ögon men jag kan verkligen inte se vad den eller de som halkat förbi gör bättre. ALLA siffror talar för mig, precis alla.

Jag har högre PageRank, jag har högre DA, jag har högre PA, jag har länkar in och jag uppdaterar webbplatsen med oregelbundna mellanrum. Och nej, det är inget straff för att jag har puttat in en egen länk eller två, tappen i positioner är så små så det är inget sådant så den möjligheten kan alla ultraradikala vithattare släppa.

Som ni vet så har jag två butiker, den andra butiken, Kakadu Traders, har inte så mycket som rört en fena på grund av denna uppdateringen utan ligger helt stilla och tuffar på. Nämnas bör ju att inlänkningen till den butiken ser i stort sett likadan ut som till handtagsbutiken, om än i mindre skala med tanke på ålder. Jag har därför en teori om att denna uppdateringen även slår mot nya sidor som inte funnits så länge på nätet. Handtagsbutiken har ju bara 6 månader på nacken och getglobal.se har ju bara något år men har kontinuerligt fått påfyllning av fräscht och superrelevant innehåll. En annan teori jag funderar på är den om att relevansen i inlänkarna har fått betydligt högre kraft än tidigare men den faller lite på att min andra butik och en hel del andra webbplatser jag arbetar med inte påverkats alls trots att länkstrukturen är någorlunda lika för dom allihopa.

Så, jag har inte blivit alls klok på vad det är som har hänt faktiskt och skulle gärna vilja höra era teorier om mitt case eller om ni själva drabbats på något sätt, både i negativ och positiv väg och kring teorier ni har till varför det hänt.