I början av året fick jag sent om sider upp ögonen för sökmotoroptimering på riktigt efter att under lång tid innan det levt i någon slags dimmig bubbla om vad det var och att det tydligen skulle vara bra. Såhär 6 månader senare kan jag konstatera att det är helt riktigt, sökmotoroptimering är väldigt viktigt.

Under de åren jag drivit e-handel så har jag provat en hel del olika marknadsföring för kakadutraders.se som jag driver. Jag har haft flersidiga reportage i bland annat Damernas Värld och annonserat i varenda jakt och hundtidning som finns att köpa i Svea rike. Jag har annonserat med banners på olika hundforum, vildmarksforum och bilforum då en stor del av min målgrupp är män 35+. Damernas Värld skulle göra en special om westernkläder och där var vi med på hösten förra året. Det har skrivits om oss i diverse tidningar som har vår målgrupp som läsare, kort sagt jag har provat rätt mycket och lagt ut rätt mycket pengar periodvis på marknadsföring.

Varenda krona jag lagt där är helt bortkastad.

Jag började arbeta mer aktivt för att sökmotoroptimera i början av april detta året och har under denna period lyckats klura ut bra sökord som fungerar på min webbutik och ökat min förståelse och kunskap något kopiöst på detta område och till och med börjat arbeta med att utföra sökmotoroptimering för andra företag i liten skala. Men hur är det möjligt att det finns e-handlare, som jag själv, som missar hela den här biten med sökmotoroptimering? Jag förstår inte hur jag över huvudtaget kunde tillbringa så mycket tid på webben utan att förstå vikten av det. Så ett tips till er som driver e-handel men som jag missat hela biten med sökmotoroptimering, gör något åt det!

Bestämde mig för att jag inte kommer lägga en krona på annat än optimering under resten av detta året, när jag kikade närmare på hur trafiken har ökat för mig hittills under året. Till detta hör också att de produkter jag säljer är helt döda från maj till augusti och hittills i år är just denna period min absolut bästa trafikmässigt. Avsluten har inte riktigt haft samma utveckling men inte långt därifrån, trots sommar och sol.