Om det är någon som missat det så har DoubleSearch AB precis tagit dom första spadtagen. Spadtagen i detta fallet handlar om att den första anställda har skrivit på och är på väg in i företaget. Eftersom försäljning är navet i alla företag så är det naturligt att anställa en säljare i första ledet.

Hela tanken med DoubleSearch är att vara lite mer transparenta än många andra är i branschen. Ja, jag håller. Transparens är ett fint fluff-fluff ord som används till stor del av alla vithattar som springer runt här, men det är faktiskt rätt vettigt att använda det i denna branschen. Att hålla på med hokus-pokus och bygga en svart och hemlig låda kring det vi håller på med kommer ändå inte hålla i längden, det är inte särskilt många branscher där man faktiskt kan säga till kunden ”Neeej, men det är klart vi levererar” och sen är kunden nöjd med det utan att faktiskt veta vad det var han fick. Visst, han fick en högre placering i sökmotorerna och förhoppningsvis så tjänade han några fler pengar på det än tidigare men han vet inte vad vi gjort med hans webbplats och varumärke.

Nej, på den punkten får jag hålla med vithattarna, kunderna skall veta vad vi gör med deras webbplats och deras varumärke på nätet och de risker som faktiskt följer med all slags sökmotoroptimering. Vi kommer köra DoubleSearch enligt ”växa långsamt”-teorin och vi kommer fokusera på små och medelstora företag, jag personligen tror att större företag dels redan har en väl etablerad kontakt med en sökmotorkonsult som kan hjälpa dom och dels så tror jag att tillväxten för marknaden ligger i SME-segmentet där många fortfarande inte har insett värdet av att synas i sökmotorer och en hel del av företagen i det segmentet har ingen synlighet alls på webben.

Men, vi får se vad som händer. Jag har i alla fall bestämt mig för att göra något riktigt bra med DoubleSearch och jag hoppas att de flesta av er är med på det vi skall göra. Om det är så att ni har frågor eller vill diskutera så är ni varmt välkomna att ta diskussionen här på bloggen, på twitter, på mail eller via telefon. Jag kan inte säga att jag kommer ha svar på alla frågor just nu men om inte annat skall vi kunna skrapa fram ett bra svar till er. Utöver mig så har vi Double.net som är majoritetsägare i DoubleSearch.

Ride on i SEO-dammen!

Pressmeddelande från 2012-10-25, saxat från MyNewsDesk: