Lokal sökmotoroptimering och e-handelsbyrå i Lerum, Alingsås och Partille

Att handla lokalt är för många företag självklart, man vill bidra till företagandet och ge tillbaka till samhället i den egna kommunen. Ibland är det dock svårt, hittar man inte rätt kompetens får man helt enkelt leta utanför kommunens gränser för att få den kunskap och kompetens man behöver. Behöver du hjälp med att få fart på din webbutik, komma igång med onlinemarknadsföring eller annonsering på webben så finns det du behöver inom Lerums kommun.

Jag heter Anders Karlsson och har bott och verkat i Lerums kommun sedan 2000 och arbetar med att hjälpa andra företag att få ordning på sin lönsamhet på internet. Att ha en hemsida för sitt företag är idag en självklarhet för de allra flesta men när man frågar vad syftet med hemsidan är får man oftast väldigt fluffiga och svävande svar. ”Vi vill synas…”, ”Alla andra har en hemsida…”, ”Jag tycker den är snygg…” och så vidare, det är de vanligaste svaren man får när man frågar en företagare om varför dom har en webbplats.

Din webbplats måste ju ha ett syfte!

pengar-ner-i-avloppDet är inte ofta man gör någonting i marknadsföringsväg som inte har ett klart mål eller syfte. Om man till exempel är elektriker eller målare och annonserar i Lerums Tidning är syftet att få fler kunder och därmed kunna tjäna mer pengar, ingenting annat. Ofta har man dessutom kalkylerat på kostnaden och räknat på vad det kan ge i intäkter, det som kallas ROI, ”Return Of Investment”. Varför har man inte ett lika klart mål för sin webbplats?

Det du skall ha klart för dig idag är att över 90% av de boende i Lerums Kommun använder Google när dom skall leta efter en produkt eller tjänst (och alla andra kommuner för den delen). Det spelar ingen roll om du som vi bedriver ett antal webbutiker som säljer till hela Sverige eller om du är en lokalt arbetande hantverkare, majoriteten av de som vill anlita dina tjänster använder Google. Oavsett vad du tror eller säger så är det så, marknadsföring online skall mätas och optimeras för att du skall lyckas och hela din investering i en webbplats eller webbutik är bortkastad om du inte arbetar med dessa delarna.

Och därmed börjar vi närma oss pudelns kärna. Vad är syftet med din webbplats och vilka möjligheter finns det på internet för dig? Möjligheterna är troligtvis väldigt stora oavsett vad du arbetar med. Det handlar inte om något hokus-pokus utan det handlar om att det är du som syns när människor har behov av det du erbjuder och det är just det som det hela handlar om. Där ligger också skillnaden i att annonsera i en vanlig tidning, att annonsera på sökmotorer eller jobba med sökmotoroptimering (SEO) handlar om att synas för rätt person vid rätt tillfälle. All annan annonsering är som att skjuta med ett hagelgevär medan detta handlar om välriktad marknadsföring med lasersikte.

Därmed inte sagt att det ena utesluter det andra, man skall mäta och kalkylera på allt, tjänar man pengar på en marknadsföringsåtgärd skall man göra den, annars skall man lägga pengarna på annat.

Driver du webbutik eller e-handel i Lerum?

Kul! Det gör vi med! Vi har arbetat med e-handel sedan 2007 och driver idag butikerna Barahandtag och Kutts. Behöver du eller din personal utbildning i onlinemarknadsföring eller i e-handel så finns vi här för att hjälpa dig. Vill du ha hjälp att sälja mer i webbutiken så är detta något vi själva arbetat med i många år och jag föreläser inom e-handel och sökmotoroptimering och har kontakter inom branschen i hela Sverige. Är det något speciellt som vi inte kan själva och vi inte hittar eller har en lokal förmåga inom Lerum, Alingsås eller Partille så har vi kontakterna du behöver för att komma vidare och vi kan naturligtvis vara din partner genom allting.

Lokal sökmotoroptimering i Lerum, Alingsås och Partille

lokal sökmotoroptimering SEO google placesEn av grenarna inom sökmotoroptimering är det som kallas för lokal sökmotoroptimering. Det handlar om att synas i det område du har din verksamhet, är du en målare i Lerum eller snickare i Alingsås vill du oftast ha kunder i närområdet, att annonsera och synas för människor i Stockholm är ingen större mening. Vilka verksamheter har nytta av lokal sökmotoroptimering då?

  • Målare
  • Snickare
  • Caféer
  • Elektriker
  • Rörmokare
  • Bagerier
  • Frisörer
  • Glasmästare
  • Skomakare

Ja, i stort sett alla som du kan se. För att beskriva nyttan för dig så tar vi exemplet med en person som är nyinflyttad till Lerum och för första gången skall besöka en frisör eller bygga ut sitt hus. Troligtvis kommer denna personen prata med vänner som bor i Lerum (om hen har sådana vänner) och sedan kommer personen med över 90% sannolikhet att använda sig av Google för att söka mer information. Det är där du skall synas, det är där du skall visa och beskriva fördelarna personen får genom att anlita dig. Eller när hen står där och det läcker vatten från diskmaskinen och hen snabbt behöver en rörmokare lokalt i Lerum, Floda eller Gråbo, jag tror du förstår vart jag vill komma va?

Idag är dessutom mobiltelefonen ett väldigt vanligt redskap att använda för att söka information, är din webbplats eller din webbutik optimerad för att fungera bra på mobiltelefonen? Och då menar jag inte att den fungerar som att man kan komma in på den utan att den är mobilanpassad så det faktiskt går att använda den i en mobiltelefon.

Vi är inte en vanlig webbyrå

Vi är allt det din vanliga webbyrå inte är. Vi kan marknadsföring på internet, och vi är riktigt bra på det. Men vi kan inte bygga snygga hemsidor, är usla på design och inte särskilt kunniga när det gäller kodande. Men vi kan få din webbsida eller din webbutik att sälja, både genom att se till att du får relevant trafik men också så att besökarna förstår vad du vill med din hemsida eller e-butik, det kallas för konverteringsoptimering.

Anlitar du oss så finns vi med dig hela vägen, dessutom med lokal förankring vilket gör kommunikationsvägarna enklare om vi behöver träffas. Vi kan träffas över en fika i Solkatten eller ta en lunch i Alingsås, vi kan ta en promenad i skogarna i Slätthult och prata sökannonsering eller vad du nu vill göra. Bara det finns ett syfte med att vi träffas, ett syfte som handlar om att du skall tjäna mer pengar på din webbplats eller webbutik.

[address streetaddress=”Humlevägen 1F” locality=”FLODA” region=”Lerum” postalcode=”44836″ countryname=”Sweden”][/address]