Stötte idag på något jag inte sett förut när jag satt och kolla rapporter på en del av dom sökord jag följer och Aaron Axelsson och jag testade lite och vi hittade flera sökord där vi fick olika resultat beroende på om man började sökordet med en gemen eller en versal, i vissa fall var det stora skillnader i sökresultatet och i vissa lite mindre.

Jag har testat med många fler svenska sökord för att kunna se om det finns något samband men hittar ingenting mer på svenska Google. Testa gärna med era egna sökord och se om vi kan få något mer exempel på detta, Aaron testade på sin sida med sökord i deras bransch och fann flera exempel på när det fanns skillnader även i det engelska sökresultatet. Testade även att göra samma sökning på mobilen med samma resultat, det skiljer på exakt samma sätt när man googlar ordet plastmattor.

 

Stor bokstav Liten bokstav

Nu är det troligtvis så att den största andelen av dom som söker använder bara små bokstäver i sökfrasen när dom söker så för Nylanders mattor kanske detta inte är den största händelsen i deras sökresultat. Men om detta är det som komma skall, hur skall man optimera för de olika?

Vad säger ni andra?