Sökmotorkonsult.se kunde vi i september 2016 läsa om ”Snor Klarna din försäljning?” vilket jag tycker var ett riktigt bra inlägg. När jag såg inlägget kom jag på att jag tror mig ha lite fler domäner i min lista än det dom hade med i sitt inlägg. Så här kommer de domänerna som jag städat bort från vår Google Analytics för att minimera felaktiga hänvisningar av köpen på Barahandtag. Observera att denna posten uppdaterats och nu innehåller fler domäner som gör det svårare att följa sin försäljning om ni inte åtgärdar det.

Som ni ser i listan gäller det inte bara Klarna utan även kortföretag såsom Payer och lösningar som Paypal.

pay.klarna.com
ppipe.net
securesuite.co.uk
dirbet.seb.se
acs1.swedbank.se
undantagslista för hänvisningar i google analyticsinternetbank.swedbank.se
checkout.klarna.com
paypal.com
secure5.arcot.com
acs2.swedbank.se
secure.handelsbanken.se
acs4.3dsecure.no
acs2.3ds.modirum.com
sofort.com
secure.payer.se
cards-eu.klarna.com
gfs.nb.se
acs2.edb.com

Nu är det inte säkert att det är just dessa som är aktuella hos dig, det beror på vilken betallösning du har i din webbutik och hur kunderna väljer att betala. Men gå igenom din Google Analytics och följ instruktionerna som Sökmotorkonsult hade i sitt blogginlägg. Det var ett bra inlägg och en bra instruktion och kan hjälpa dig att få mer riktig data att fatta dina beslut på.

Har du andra tillägg som du vill uppdatera listan ovan med, kommentera så uppdaterar jag inlägget så vi får en så komplett och bra lista som möjligt.